Tanároknak

Tisztelt Pedagógusok!

Az itt található anyagokat a 2011-12-es tanévben lezajlott pályázatunk összegzése és fenntartása miatt állítottuk össze. A pályázati időszak első évében iskolán kívüli tanórák és szakkörök keretében több mint 200 diákkal volt módunk találkozni, és közösen megismerkedni a a Fenntartható fejlődés fogalmával.

A fenntarthatóság fogalma eleve szofisztikált kifejezés a 10-18 éves korosztály számára, ezért a hagyományos oktatási eszközökkel nehezen adhatók át a témához kapcsolódó alapfogalmak. A letölthető PDF főként Önöknek nyújt segítséget a fenntarthatóság megismeréséhez, de 16 éves kortól már a diákok is megérthetik.

Munkatársaink arra törekedtek, hogy ne egy száraz, idegen kifejezésekkel teletűzdelt hagyományos keretek között zajló tanóra keretében ismerjék meg a tanulók ezeket a gondolatokat. Ehhez szolgálnak segítségül a honlapon megtalálható kisfilmek, melyeket akár osztályfőnöki óra, akár nemzetközi, vagy országos témanapokhoz kapcsolódva (melyek felsorolása szintén szerepel a letölthető anyagban) le lehet vetíteni a tanulóknak.

A jegyzet tartalmazza az alapfogalmakat, fontosabb alapadatokat, illetve feltesz kérdéseket is amikre a gyerekekkel akár csoportos munkában kereshetik kutathatják fel a válaszokat.

Reméljük, ezek az anyagok segítik az Önök munkáját, hiszen azzal a nemzedékkel foglalkoznak, akiken múlik a közvetlen és tágabb környezetünk jövője.

Kisfilmek


Időjárás jelentés 2050-ből

A tudatos vásárló


Mi leszel, ha nagy leszel

Húsvét-szigetek igaz tőrténete


Öko-ritmus

Mennyit utazik a répa?

Az általunk készített kisfilmek megrendelhetők az alábbi elérhetőségen:

info@szivlapatcsoport.hu